Eric Toebosch – Art in mixed media VERLENGD

Al meer dan 40 jaar werkt de Venlose kunstenaar Eric Toebosch (1949) aan zijn oeuvre. Werk van zijn hand was in deze lange periode te zien in diverse musea in binnen- en buitenland en op prestigieuze kunstbeurzen in Maastricht, Gent en Amsterdam. Zijn werk is onder andere in bezit van diverse bedrijfs- en museumcollecties.
De laatste jaren werkte hij samen met Balinese houtsnijders en beschilderde hij grote houten beelden. In Vietnam, in de keramiekstad Bat-Tang, beschilderde hij grote vazen.
Zijn laatste project was het beschilderen van keramische urnen. Maar de verbinding tussen alles is toch zijn teken- en schilderwerk in de zo typische Toebosch-kleuren. Aangeraakt door symboliek van India, Nepal en Afrika integreerde hij vormen en kleuren uit deze landen. Zijn reizen door het fascinerende Verre Oosten waren steeds de inspiratiebron voor zijn werk.

De expositie is te zien van 6 januari tot en met 28 maart 2020. Het werk is te koop. De galerie is open op werkdagen tussen 14:00 en 16:00 uur en op aanvraag. Ga kijken, geniet en laat u verrassen!

Eric Toebosch Galerie KiK

Jan Cremer Museum in Groenlo niet haalbaar

Een Jan Cremer Museum in Groenlo blijkt niet haalbaar. Dat is de uitkomst van de gesprekken die de stichting Kunst…

6|7 - 25|9: Bert Nijenhuis BEELDEN

Met trots mogen wij Bert Nijenhuis als exposant in het Koetshuys aankondigen. Deze expressieve kunstenaar uit Boekelo kiest qua formaat…

Onderzoek naar Jan Cremer Museum

15.000 van gemeente voor onderzoek naar Jan Cremer Museum Door Mark Ebbers GROENLO - De eerste stap was een brief van Jan…