Eric Toebosch – Art in mixed media

Al meer dan 40 jaar werkt de Venlose kunstenaar Eric Toebosch (1949) aan zijn oeuvre. Werk van zijn hand was in deze lange periode te zien in diverse musea in binnen- en buitenland en op prestigieuze kunstbeurzen in Maastricht, Gent en Amsterdam. Zijn werk is onder andere in bezit van diverse bedrijfs- en museumcollecties.
De laatste jaren werkte hij samen met Balinese houtsnijders en beschilderde hij grote houten beelden. In Vietnam, in de keramiekstad Bat-Tang, beschilderde hij grote vazen.
Zijn laatste project was het beschilderen van keramische urnen. Maar de verbinding tussen alles is toch zijn teken- en schilderwerk in de zo typische Toebosch-kleuren. Aangeraakt door symboliek van India, Nepal en Afrika integreerde hij vormen en kleuren uit deze landen. Zijn reizen door het fascinerende Verre Oosten waren steeds de inspiratiebron voor zijn werk.

De expositie is van 6 januari tot en met 29 februari 2020. Het werk is te koop. De galerie is open op werkdagen tussen 14:00 en 16:00 uur en op aanvraag. Ga kijken, geniet en laat u verrassen!

De expositie is van 6/1 t/m 29/2 2020. De galerie is open op werkdagen tussen 14:00 en 16:00 uur en op aanvraag.

Jan Cremer bezoekt Galerie KiK

Ik Jan Cremer bezoekt tijdens de Slag om Grolle ook galerie KiK en wordt Tin Type geportretteerd door Lawrence Mooij!…

Kloecke Koppen

Tintype Portraits door Lawrence Mooij In de aanloop naar De Slag om Grolle gaat Galerie KiK terug in de tijd met…

Superrealisme uit Azië

Vanaf 10 juni 2019 'Superrealisme' in galerie KiK. Uit de collectie van Kunstverzamelaar Thieu Nikkessen hebben we een expositie samengesteld van…