Expositie Bert Nijenhuis uitgesteld

Op 11 april zou beeldhouwer Bert Nijenhuis uit Boekelo zijn tentoonstelling in Galerie KiK openen. Deze tentoonstelling is door de Corona-crisis uitgesteld.

“Qua maat en materialen kiest Bert Nijenhuis duidelijk voor de openbare ruimte, zeg maar het marktplein. Ook qua inhoud kiest hij voor een plaats in de gemeenschap. Zijn beelden, altijd geënt op de menselijke figuur, spreken over menselijke waarden, over gevoelens van onmacht, van verdriet, angst en blijdschap, maar vooral over mens-zijn. Nijenhuis schuwt een tikje moralisme niet, hij wil de kijker graag iets meegeven, de spiegel voorhouden. Zijn beelden hebben dan ook regelmatig iets theatraals. Tegelijkertijd hoedt Nijenhuis zich ervoor te verhalend en anekdotisch te worden. De grote lijn, het brede gebaar en de karakteristieke houding blijven de boventoon voeren. ” (Peggie Breitbarth)

 

Jan Cremer Museum in Groenlo niet haalbaar

Een Jan Cremer Museum in Groenlo blijkt niet haalbaar. Dat is de uitkomst van de gesprekken die de stichting Kunst…

6|7 - 25|9: Bert Nijenhuis BEELDEN

Met trots mogen wij Bert Nijenhuis als exposant in het Koetshuys aankondigen. Deze expressieve kunstenaar uit Boekelo kiest qua formaat…

Onderzoek naar Jan Cremer Museum

15.000 van gemeente voor onderzoek naar Jan Cremer Museum Door Mark Ebbers GROENLO - De eerste stap was een brief van Jan…