Expositie Bert Nijenhuis uitgesteld

Op 11 april zou beeldhouwer Bert Nijenhuis uit Boekelo zijn tentoonstelling in Galerie KiK openen. Deze tentoonstelling is door de Corona-crisis uitgesteld.

“Qua maat en materialen kiest Bert Nijenhuis duidelijk voor de openbare ruimte, zeg maar het marktplein. Ook qua inhoud kiest hij voor een plaats in de gemeenschap. Zijn beelden, altijd geënt op de menselijke figuur, spreken over menselijke waarden, over gevoelens van onmacht, van verdriet, angst en blijdschap, maar vooral over mens-zijn. Nijenhuis schuwt een tikje moralisme niet, hij wil de kijker graag iets meegeven, de spiegel voorhouden. Zijn beelden hebben dan ook regelmatig iets theatraals. Tegelijkertijd hoedt Nijenhuis zich ervoor te verhalend en anekdotisch te worden. De grote lijn, het brede gebaar en de karakteristieke houding blijven de boventoon voeren. ” (Peggie Breitbarth)

 

Kamermuziek festival Eibergen bezoekt KiK

In het pinksterweekend 2024 organiseerde Podium Eibergen voor de derde keer het Kamermuziekfestival Eibergen. Artistiek leider Tim Brackman had weer…

MAGISCHER REALISMUS DURCH EINE LINSE Die Arbeiten des Fotografen Jan Gerber sind ab dem 15. April zu bewundern; „Magischer Realismus…

Jan Gerber exposeert kunstfotografie

MAGISCH REALISME DOOR EEN LENS Vanaf 15 april a.s. is het werk van fotograaf Jan Gerber te bewonderen; ’Magisch realisme…