Trois Heureux. Vanaf 4 april.

Maria Hees, Carin Unverzagt en Ulrike Sterman exposeren in het Koetshuys met kunstsieraden, tassen, maskers, schalen en portretten.
Van 4 april t/m 25 juni 2022 is de expositie te zien in Galerie KiK. Dagelijks te bezoeken van 14:00 tot 16:00 uur en op afspraak.

Kunst in het Koetshuys laat met een deze expositie bezoekers wederom verwonderen. Ook nu wordt er werk getoond van een kunstenaar die ver over de grenzen haar werk tentoonstelt. Frankfurt, Jeruzalem, Londen, New York en Montreal hebben al kunnen genieten van het werk van Maria Hees. De expositie ‘Trois Heureux’ van 4 april t/m 24 juni, is samen met Carin Unverzagt en Ulrike Sterman die de expositie complementeren met collages, schalen, maskers en schilderijen.

Maria Hees is sinds 1979 zelfstandig producerend ontwerper van sieraden, tassen en objecten. Kenmerkend voor haar werkwijze is het op een minder gebruikelijke manier toepassen van zeer uiteenlopende materialen en technieken. Zij geeft vorm aan haar eigen vrijheid en daarmee aan de vrijheid van diegenen die haar objecten gebruiken. De ontwerpen van Maria spreken aan door een bijzonder gevoel voor evenwicht, door zorgvuldig materiaalgebruik en doordachte oplossingen die de basis vormen voor haar ontwerp.
Samen met een meester-glasblazer uit Bohemen maakt Maria Hees vederlichte sieraden van laboratoriumglas. Door het plaatselijk boven een vlam te verwarmen wordt het glas rekbaar en ontstaan er bollen, trechters en tuiten die samen een organische compositie vormen.
Enkele leren handtassen en keramische vazen zijn gebaseerd op het beeld van een vrouw met een waterkan dat kracht, elegantie en onafhankelijkheid uitstraalt. Een waterkan is een monumentale archetypische vorm. Ondanks hun lichtgewicht silhouet weet Maria Hees met haar tassen hetzelfde krachtige beeld neer te zetten.

Ulrike Sterman : gefascineerd en geïnspireerd door o.a. folklore van India en Oost Europa, mode , patchwork en muranoglas maakt ze keramiek en schilderijen . Het zijn snelle, trefzekere en markante imaginaire vrouwenportretten.

Carin Unverzagt : haar gouaches zijn kleurrijk en gedetailleerd, het is alsof je met het oog wandelt door een droomachtig landschap. De collages zijn poëtische beelden van meisjes, met intrigerende titels. De gebreide maskers kunnen door mensen gedragen worden, maar in de tentoonstelling staan ze indringend en observerend de wereld te aanschouwen .

 

De toegang is gratis.

Kamermuziek festival Eibergen bezoekt KiK

In het pinksterweekend 2024 organiseerde Podium Eibergen voor de derde keer het Kamermuziekfestival Eibergen. Artistiek leider Tim Brackman had weer…

MAGISCHER REALISMUS DURCH EINE LINSE Die Arbeiten des Fotografen Jan Gerber sind ab dem 15. April zu bewundern; „Magischer Realismus…

Jan Gerber exposeert kunstfotografie

MAGISCH REALISME DOOR EEN LENS Vanaf 15 april a.s. is het werk van fotograaf Jan Gerber te bewonderen; ’Magisch realisme…