Expositie: Mary Miracle, dé Achterhoekse dragqueen

Mary Miracle, dé Achterhoekse dragqueen is een begrip in de Achterhoek. Van feesten en partijen tot de festivals in onze mooie streek kun je haar vinden. Mary Miracle is het alterego van Michiel Wopereis. De maand juni staat in teken van de Achterhoek Pride. Daarom tonen wij vanaf 27 juni tot 12 augustus een overzichtstentoonstelling van ruim 10 jaar Mary Miracle. In de expositie word je meegenomen door de jaren heen. Hoe Michiel begonnen is met zijn alterego, van de eerste optredens tot het fenomeen dat hij nu is. De expositie toont een inkijk in de dragqueencultuur, een bijzondere wereld vol glitter, petticoats en make-up. Maar ook de kwetsbare keerzijde van deze bijzondere transformatie is in beeld gebracht. Er worden veel foto’s en video’s getoond met daarnaast enkele van de talrijke kostuums van deze Achterhoekse dragqueen.

Michiel Wopereis (41) uit Lievelde is leerkracht, dragqueen en trotse inwoner van de Achterhoek. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor diversiteit en inclusie in zijn omgeving. Dat doet hij door deel te nemen aan maatschappelijke projecten zoals de klankbordgroep van Regenbooggemeentes Oost Gelre en Winterswijk en is hij initiatiefnemer en woordvoerder van de eerste Achterhoek Pride. Daarnaast treedt hij regelmatig op in de regio als zijn alterego dragqueen Mary Miracle.

Van 27 juni t/m 12 augustus 2022 is de expositie te zien in Galerie KiK. Dagelijks te bezoeken van 14:00 tot 16:00 uur en op afspraak.

Thea Zweerink & Tatum Kempers

Thea Zweerink studierte an der Kunstakademie in Enschede (AKI). Sie graduierte 2004 und arbeitet seitdem als bildende Künstlerin in Varsseveld,…

22 | 08 - 07 | 10 Spoor van mezelf - Thea Zweerink & Tatum Kempers

Thea Zweerink & Tatum Kempers In de expositie bij Kik laten Tatum Kempers en Thea Zweerink vervreemdende, niet alledaagse portretten zien.…

Mary Miracle, die Achterhoek Drag Queen

Mary Miracle, die Achterhoek Drag Queen, ist ein bekannter Name im Achterhoek. Ihr findet sie von Parties und Parties bis…