21/10 – 16/12 | Lawrence Mooij wetplate photography

Lawrence exposeert geheel in het teken van de Slag om Grolle die een dag later losbarst in Groenlo. Het grootste re-enactment evenement van Europa, waarin de belegering van de stad Grol in 1627 door Prins Frederik Hendrik wordt herdacht en nagebootst. Voor alle informatie over dit evenement, kijk op www.slagomgrolle.nl


De expositie ‘Grollae Obsidio’ (Grolse belegering) van Lawrence laat stillevens van rekwisieten uit de Slag om Grolle samenvloeien tot een boeiend beeldverhaal. Dat gecombineerd met de unieke wet-plate fotografie maakt het tot een bijzondere ervaring om deze opening live mee te maken. Er is tevens de mogelijkheid om jezelf te laten portretteren door middel van deze oude fotografie.

Galerie KiK is de hele dag geopend tijdens de Slag om Grolle op 21, 22 en 23 oktober 2022
Daarna van ma. t/m vr. tussen 14:00 en 16:00 uur en op afspraak.

 

Feestelijke opening expositie 'Verlangen naar eenvoud'

Bekijk de video, gemaakt door Studio 544.

Erik Wamelink - Verlangen naar Eenvoud

Vijftig jaar geleden, omstreeks 1973 stichtte Erik Wamelink als 25-jarige architectuurstudent in Lichtenvoorde zijn eigen architectenbureau onder de naam Buro…

Thea Zweerink & Tatum Kempers

Thea Zweerink studierte an der Kunstakademie in Enschede (AKI). Sie graduierte 2004 und arbeitet seitdem als bildende Künstlerin in Varsseveld,…