35 Jaar verBEELDing in brons

Door Anton ter Braak

is te zien van 16 oktober t/m 5 januari.

Vrouwen, paarden en stieren vormen de basis waarvan Anton ter Braak (1960) steeds weer vertrekt om hen opnieuw te ontdekken en vorm te geven. Te herscheppen in hun oervorm en oerkracht. Compacte ranke vrouwenfiguren, forse stierentorsen en imponerende paarden. De krachtige bronzen sculpturen van Anton ter Braak verbeelden de onderhuidse essentie van mens en dier. Samengebundelde energie, vol vitaliteit en zinnelijkheid. Naast de figuratieve beelden is er ook ruimte voor abstractie. De originele beelden worden vervaardigd van wassen platen. Contrast tussen ruw en glad, mooi gepolijst en ruw gepatineerd.

Naast dit vrije werk is Anton actief met het uitvoeren van opdrachten. Vele van deze opdrachten liggen qua vormentaal en inhoud op een ander vlak dan het vrije werk. Uitgangspunt bij het uitvoeren van deze opdrachten is gelegen in de uitdaging en de grensverlegging. Het toepassen van andere materialen kan hierbij een belangrijke factor spelen. Een goede interactie tussen opdrachtgever en kunstenaar is een vereiste.

Kijk voor meer informatie op www.antonterbraak.com

MAGISCHER REALISMUS DURCH EINE LINSE Die Arbeiten des Fotografen Jan Gerber sind ab dem 15. April zu bewundern; „Magischer Realismus…

Jan Gerber exposeert kunstfotografie

MAGISCH REALISME DOOR EEN LENS Vanaf 15 april a.s. is het werk van fotograaf Jan Gerber te bewonderen; ’Magisch realisme…

2e Cultuurcafé in 't Koetshuys

De gemeente organiseert meerdere keren per jaar een cultuurcafé. Afgelopen donderdag 25 januari was Stichting KiK de gastheer. Er waren…