Poëziemiddag op 13 maart

Op zondag 13 maart zullen de dichters Joop Koopmanschap en Marc Ebbers hun visie geven op het werk van Jan Cremer. Daarnaast wordt er door beide dichters voorgedragen uit eerder werk.

Joop Koopmanschap en Mark Ebbers vormen samen met Henk Beunk en Barbara Pavinati een dichtersgroep die in verschillende samenstellingen sinds een kleine vijf jaar optreedt.
Joop Koopmanschap uit Groenlo is multimediaproducent en exposeert sinds 1995 fotowerk al dan niet met eigen of andermans gedichten. Na 20 jaar fotografie als uitgangspunt te nemen heeft hij vanaf 2017 de keuze gemaakt om gedichten & gedachten als uitgangspunt te nemen voor zijn vrije werk. Samen met Mark Ebbers heeft hij het dichterscollectief opgericht in 2017. Over hun missie zegt hij: “Als dichters zijn we dwarsdenkers, niet per se tegen de stroom in, maar meer als een meanderende zijtak. Als een dichterlijke taalstroom. Soms even achteromkijkend naar de alledaagse hectiek.”

Mark Ebbers uit Groenlo is journalist en tekstschrijver. Hij schrijft en publiceerde o.a. liedteksten voor de band De Gracht en verhalen en gedichten voor verschillende publicaties. In 2020 schreef hij een gedicht dat door de gemeente Oost Gelre werd gebruikt voor Orange the World, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. Mark zegt zelf over zijn werk: “Soms weet ik niet of iets proza is of poëzie. Het onderscheid daartussen is ook irrelevant en hooguit leuk voor leraren Nederlands om hun leerlingen iets langer van de straat te houden. Ik zou mijn teksten soms proëzie of poëza kunnen noemen, maar dat is flauw.”

De eerste KiK-poëziemiddag start om 15 uur. De toegang is gratis.

Het aantal plaatsen is beperkt. We zien uw aanmelding graag tegemoet.
Naar de aanmeldpagina.

Jan Cremer overleden

Op 19 juni is Jan Cremer(84) overleden. Jan exposeerde in onze Galerie in 2021. De eerste contacten ontstonden naar aanleiding…

Kamermuziek festival Eibergen bezoekt KiK

In het pinksterweekend 2024 organiseerde Podium Eibergen voor de derde keer het Kamermuziekfestival Eibergen. Artistiek leider Tim Brackman had weer…

MAGISCHER REALISMUS DURCH EINE LINSE Die Arbeiten des Fotografen Jan Gerber sind ab dem 15. April zu bewundern; „Magischer Realismus…